Voor ambachtelijk vakmanschap van hoge kwaliteit. T: +31 (0)524 22 12 78 E: info@bouwbedrijfhbouwers.nl
Gevelrenovatie

Gevelrenovatie

Aan een gevel kan net als aan een dak of vloer in de loop der jaren schade ontstaan. Het is belangrijk dat u er dan snel bij bent. Een kleine scheur kan al snel veel erger worden, waardoor een gevelrenovatie u veel meer gaat kosten dan toen de scheur nog klein was en makkelijk hersteld kon worden.

Gevelrenovatie is nodig bij bijvoorbeeld:

  • Scheuren in het metselwerk
  • Voegen die verdwijnen
  • Voegen die scheuren
  • Pleister dat verdwijnt

Herkent u deze problemen en denkt u dat uw huis of bedrijfspand toe is aan een gevelrenovatie? Als Aannemer in Dalerveen helpen wij u graag bij uw gevelrenovatie.

Gevelrenovatie: lekkage

Heeft u last van lekkages of vochtinslag? Dan kan het zijn dat het lood vervangen moet worden. Of mogelijk is het voegwerk van raamdorpels en kozijnen verrot. Misschien moeten we de oplossing zoeken in betonreparatie of impregnatie van de gevel. Ook scheuren in de gevel kunnen allerlei oorzaken hebben. Om te bepalen wat we moeten doen om het op te lossen, komen we altijd eerst langs voor een inventarisatie van de gevel. We kijken daarbij ook naar mogelijkheden om de gevel (nog) beter te isoleren.

Gevelrenovatie: voegwerk vernieuwen

Voegwerk kan worden gerepareerd als slechts gedeeltes van het voegwerk zijn losgeraakt of beschadigd. Als grote delen zijn aangetast of het voegwerk eigenlijk overal is aangetast, is het een beter idee om het voegwerk als geheel te vernieuwen. In dat geval heeft u ook de mogelijkheid om een nieuw type voeg te kiezen. We verwijderen de oude voegen door ze uit te beitelen of uit te slijpen. Daarna kunnen we de nieuwe voegen aanbrengen. Het eindresultaat is een prachtige, nieuw gevoegde buitengevel.

Gevelrenovatie: gevelreiniging

We adviseren u om het onderhoud aan uw voegwerk te combineren met een complete reinigingsbeurt voor uw gevel. De voegen moeten namelijk schoon zijn om gerepareerd te worden en het is zonde om daar tijd en geld aan te besteden als u de bakstenen zelf niet reinigt. Afhankelijk van de staat van uw buitengevel zijn er verschillende reinigingsmethodes. Vaak maken we de buitenmuur schoon met de hogedrukspuit, met koud water of met stoom. Eventueel gebruiken we chemische reinigingsmiddelen of stralen we de muur bij zware vervuiling.

Gevelrenovatie: pleisterwerk vervangen

Als uw pleisterwerk beschadigd is of verdwijnt, kunnen we de buitenmuren opnieuw stuken of bepleisteren. Pleisterwerk heeft naast een esthetische ook een beschermende functie. Het beschermt het metselwerk tegen weersinvloeden. Het metselwerk kan ook gewoon blijven ‘ademen’. Het pleistermateriaal is namelijk damp-open, wat wil zeggen dat eventuele waterdamp die zich nog in de muur bevindt op natuurlijke wijze kan verdampen. Ook andere soorten gevelbekleding zijn natuurlijk mogelijk. Bijvoorbeeld een houten gevelbekleding, kunststof gevelbekleding of vezelcement.