Voor ambachtelijk vakmanschap van hoge kwaliteit. T: +31 (0)524 22 12 78 E: info@bouwbedrijfhbouwers.nl
Keuken verbouwen

Keuken verbouwen

Heeft u een nieuw huis gekocht en wilt u de keuken verbouwen? Of woont u al langer in uw huis en bent u toe aan nieuwe keuken? Wij hebben als Aannemer in Dalerveen veel ervaring met keukens verbouwen en helpen u graag.

Keuken verbouwen: wat komt er bij kijken

De keuken is vaak het hart van een huis en één van de meest intensief gebruikte ruimtes. Als u de keuken gaat verbouwen terwijl u in uw huis woont, wilt u logischerwijs dat het zo efficiënt mogelijk gebeurt. Dan kunt u zo snel mogelijk van uw nieuwe keuken genieten en heeft u zo min mogelijk overlast. Maar ook als u een nieuw huis heeft gekocht en de keuken gaat verbouwen terwijl u er nog niet woont, is duidelijkheid over de planning en de prijs natuurlijk belangrijk.

Bij een keuken verbouwen zijn de planning en de kosten afhankelijk van wat er moet gebeuren. Als u uw huidige hoekkeuken om wilt toveren tot een kookeiland, is dit vaak duurder dan een nieuwe keuken plaatsen met dezelfde opstelling. In het dat moeten we slopen, leidingen verplaatsten, de vloer aanpakken, stucen, etc.

Keuken verbouwen: planning en kosten

Daarom komen we eerst vrijblijvend bij u langs om de huidige keuken te bekijken en uw plannen te bespreken. We geven u advies, denken met u mee en bekijken goed wat er voor nodig is om uw plannen om de keuken te verbouwen te realiseren. Vervolgens brengen we een offerte uit en geven we u al een eerste indicatie van de planning. Graag lichten we de offerte mondeling toe, zodat u niet met vragen blijft zitten.

Hoe gaan we te werk?

We bespreken de keuzes in materialen met u, want met de juiste keuzes houdt u de onderhoudskosten aan uw huis over een langere periode relatief laag. Ook vertellen we u hoe we te werk zullen gaan. Hoeveel stof of lawaai het geeft als we uw keuken verbouwen en hoe we uw andere ruimtes beschermen tegen schade.

Keuken verbouwen: de vloer

Bij de keuze van uw keukenvloer gaat u natuurlijk voor wat u mooi vindt. Er is een grote diversiteit aan beschikbare materialen voor keukenvloeren, zoals keramische tegels, natuurstenen tegels, parket, vinyl, pvc, laminaat of kurk. Let hierbij ook op de praktische eigenschappen. Is de vloer eenvoudig te onderhouden? Is hij slijtvast en krasbestendig? Hoe gaat de vloer om met water?

Wilt u de huidige vloer behouden, dan kan dat natuurlijk ook. Wij kunnen gescheurde of gebarsten tegels vervangen of een tegelvloer opnieuw voegen. Een houten vloer kunnen we schuren en lakken.

Keuken verbouwen: wandafwerking

Ook met de afwerking van muren kunt u alle kanten op. Denk hierbij aan tegels, stucwerk, pleister of strips. Het plaatsen van een spatwand beschermt de achterwand tegen opspattend water en vet. Een spatwand kan worden afgewerkt in bijvoorbeeld glas, tegels, natuursteen of composiet.