Voor ambachtelijk vakmanschap van hoge kwaliteit. T: +31 (0)524 22 12 78 E: info@bouwbedrijfhbouwers.nl

Villeroy & Boch Fliesen GmbH

Ruimte voor nieuwe mogelijkheden

De firma V&B Fliesen GmbH is een van de toonaangevende fabrikanten van hoogwaardige tegels en een sterk merk op de keramiekmarkt. Tegenwoordig is het bedrijf actief in ruim 80 landen. Meer dan 850 medewerkers zijn werkzaam op de hoofdvestiging Merzig en op de locaties Mettlach en La Ferté-Gaucher. Hier ontstaan doordachte premium assortimenten van hoogwaardige materialen voor badkamer, wonen en architectuur.

De oprichting

Het bedrijf in zijn huidige vorm ontstond op 1 juli 2007 als joint venture van de firma Villeroy & Boch AG en de Turkse ondernemingsgroep Eczacibasi. Een samenwerking die de ruim 150-jarige keramische ervaring van Villeroy und Boch perfect combineert met de internationale verkoopkennis van de Eczacibasi Holding. Want tot de kernactiviteiten van het op twee na grootste concern van Turkije behoort de wereldwijde marketing van internationale bouwproducten, consumptiegoederen en lifestyleproducten. Een uitstekende basis om met succes een nieuwe weg in te slaan.

De gedachte erachter

Gedragen door het motto “room to style” slaagt het jonge, geëngageerde bedrijf er vandaag de dag in om nieuwe ruimte te creëren en de deur wijd open te zetten voor nieuwe ideeën. Zo ontstaat innovatief tegeldesign op het hoogste kwaliteitsniveau: stijlbepalende interieurcultuur die een individuele sfeer laat ontstaan – zowel in particuliere woningen als in openbare gebouwen.

Het assortiment

Het exclusieve productaanbod op een onveranderd hoog kwaliteitsniveau is voor architecten en ontwerpers overal ter wereld uitgegroeid tot een betrouwbare factor. Niet alleen omdat het assortiment met zijn robuuste kwaliteit, modulaire opzet en tijdloos-elegante vormgeving voldoet aan alle principes van duurzaamheid. Maar ook omdat de producten van aardewerk, geglazuurd steengoed en ongeglazuurd en geglazuurd vilbostone porcellanato met hun kleuren en formaten tal van creatieve mogelijkheden bieden. Met zulke intelligente functionele details als geglazuurde, afgekante en gerectificeerde randen, uniforme kalibers en de beschermende coatings ceramicplus of vilbostoneplus zijn de tegels perfect te combineren, overal inzetbaar en eenvoudig te verwerken. Een assortiment dat steeds weer zorgt voor nieuwe accenten bij de inrichting van indrukwekkende ruimten en daarmee in beslissende mate bijdraagt tot het internationale succes van de onderneming.

De afdeling “Artefactuur”

Exclusief design als unicaat. Of het nu een vaag concept of een gedetailleerde ‘bouwtekening’ betreft – ontwerpen van klanten (internationale architecten, kunstenaars en ontwerpers) worden omgevormd tot individuele tegeldesigns op de afdeling “Artefactuur”. De specialisten van de Artefactuur bieden daarbij een unieke service – advies op voet van gelijkheid en een voortdurende gedachtenwisseling met de klant. Als keramisch vormgevers, architecten of binnenhuisarchitecten beschikken ze over een aantoonbaar grote knowhow op designgebied en vinden ze gezamenlijk met ontwerpers, architecten of kunstenaars de perfecte oplossing voor een volledig compleet gepersonaliseerd, keramisch unicaat.

Daarbij gebruiken ze hoogwaardige technieken die variëren van handgemaakt mozaïek tot en met innovatieve oppervlaktevormgeving d.m.v. digitaaldruk.


Overige informatie

Wilt u meer weten over de producten van Villeroy & Boch– inclusief bijbehorende productdocumentatie en verwerkingsvideo’s – of bent u geïnteresseerd in het laatste Villeroy & Boch nieuws? Klik dan op onderstaande links.