Voor ambachtelijk vakmanschap van hoge kwaliteit. T: +31 (0)524 22 12 78 E: info@bouwbedrijfhbouwers.nl
Nul op de meter woningen

Energieneutrale gebouwen of Nul op de meter woningen

Energieneutrale gebouwen of Nul-op-de-meterwoningen hebben geen of zeer lage energiekosten en een hoog comfort. In deze gebouwen tocht het niet, voelen de vloeren niet koud aan en is er voldoende continue aanvoer van frisse lucht.

Een energieneutraal pand wekt zelf duurzame energie op en gebruikt die energie op een efficiënte manier. Woningen die evenveel energie opwekken als verbruiken noemen ook wel zelfvoorzienende woningen, energiebalans woningen of nul-energie woningen. Gebruikt de woning iets meer energie dan wordt opgewekt, dan noemen we dat een passiefwoning.

Zeer energie-efficiënt

In energieneutrale gebouwen zijn allerlei bouwtechnieken en installaties nauwkeurig op elkaar afgestemd. Door extra goede isolatie en kierdichting is er bijvoorbeeld weinig tot geen extra verwarming nodig in de wintermaanden. Op bepaalde plaatsen kan namelijk warmte worden teruggewonnen. Denk aan de warme lucht die via het ventilatiesysteem wordt afgevoerd. Een warmtepomp levert indien nodig op een zeer energie-efficiënte manier extra warmte. Zo ontstaat een balans in opgewekte en verbruikte energie.

Nieuwbouw, verbouw of renovatie

Bij nieuwbouw kunt u vanaf het begin keuzes maken om uw pand energieneutraal of als Nul op de Meter woning te laten bouwen. Bij een verbouwing of renovatie van een bestaand huis of bedrijfspand moet u meer maatregelen treffen. Dit moet natuurlijk ook betaald worden. De kosten die u maandelijks bespaart op uw energierekening (gemiddeld € 175,- per maand) kunt u omzetten in een verbouwingsregeling, waarmee u de verbouwing financiert. Zo betaalt u niet voor het upgraden van uw woning.

Comfortabel, modern en gezond

Middelen inzetten die leiden tot energiebesparing zijn interessante investeringen. U krijgt er veel comfort voor terug en het ziet er ook nog modern uit. Veel onderhoudskwesties worden in één keer opgelost. En het is goed voor het milieu en uw portemonnee. Zeker de moeite waard dus!

Bent u van plan op korte termijn te gaan verhuizen? Richt dan uw pijlen op uw nieuwe (te verbouwen) huis of bedrijfspand. Wij helpen u graag om uw pand energieneutraal te maken!