Voor ambachtelijk vakmanschap van hoge kwaliteit. T: +31 (0)524 22 12 78 E: info@bouwbedrijfhbouwers.nl

Mosa Scenes

Mosa Scenes is een stijlvolle en flexibele collectie waarmee moeiteloos fascinerende scènes gecreëerd kunnen worden. Het resultaat is een geleidelijk kleurverloop op wanden en vloeren, waarmee er op elk oppervlak diepte en dynamiek ontstaat. Met Mosa Scenes kunnen omgevingen gecreëerd worden die een ongeëvenaard en exclusief karakter hebben. De tegels in deze flexibele en originele collectie zijn verkrijgbaar in acht kleurgroepen (in zowel warme als koele tinten) en in vier texturen per kleurgroep en zijn verkrijgbaar in het formaat van 15 x 15 centimeter.

Een schouwspel of tafereel dat intrigeert

Als een schouwspel of tafereel dat intrigeert. De Mosa Scenes collectie is ontworpen om een omgeving te laten ontstaan met een eigen karakter. Mosa Scenes bestaat uit acht kleurgroepen met vier verschillende texturen per kleurgroep. Door de tegels individueel of in combinatie toe te passen, wordt deze scène als vanzelf gecreëerd. Dit biedt eindeloze variaties. De collectie kan zowel in kleine als grote ruimtes worden toegepast en door de verschillende mogelijkheden ontstaat in iedere ruimte een eigen sfeer.

Effectief en efficiënt

De Mosa Scenes collectie is ontwikkeld als karaktervolle, kosteneffectieve, functionele en complete oplossing voor architecten en ontwerpers, waarmee zij efficiënt unieke ruimtes kunnen ontwerpen. Elke tegel heeft zijn eigen identiteit, zodat ongeacht in welk patroon, een uniek beeld ontstaat. Hierdoor is de collectie gemakkelijk om mee te ontwerpen. Dankzij de eenvoudig hanteerbare afmeting en de subtiel op elkaar afgestemde kleurtonen ontstaan de patronen op natuurlijke wijze. De toepassingsgebieden zijn talrijk, van badkamers en woningen tot ziekenhuizen en winkels.

Formaat en afmeting

De tegels in de Mosa Scenes collectie zijn 15 x 15 cm. Door deze afmeting vloeien de tegels optisch samen en sluiten de tegels naadloos op elkaar aan. Dit vormt een nieuw en groter geheel. In een kleine ruimte biedt de tegelafmeting de mogelijkheid om een rijke opbouw van tinten en texturen te creëren. Grootschalige toepassingen profiteren ook van de tegelgrootte: het effect van de opschaling zorgt ervoor dat de kleuren nog beter lijken samen te vloeien. Er ontstaat een levendige diepte.

Expressie aan vloer of wand

Net als in de natuur zorgt een geleidelijke opbouw van kleuren, tinten en texturen voor diepte en levendigheid. De Scenes collectie vertaalt dit concept in keramische tegels die expressie geven aan een vloer of wand en als individueel artikel of in combinatie met elkaar een rustige of juist levendige sfeer kunnen creëren.

Vier texturen

De fijn zanderige textuur oogt zachter dan de varianten met een grovere textuur. Door het samenspel van texturen ontstaan verfijnde effecten in het patroon die zijn geïnspireerd op de natuurlijke textuurverschillen van de aarde.

Mosa Scenes is verkrijgbaar in acht kleurgroepen: vier koele en vier warme. Voor een intensievere kleurbeleving en meer diepte in het vloerbeeld bestaat elke kleurgroep uit vier verschillende texturen: grain, clay, sand en grit.

De geschakeerde Scenes tegel kan op diverse manieren verwerkt worden om een rustige of juist uitgesproken sfeer te creëren. Voor zowel kleine als grote oppervlakken kunnen veel patronen gemaakt worden in een van de grids. Door het grid willekeurig in te vullen met verschillende tinten en texturen ontstaat er van nature een patroon en sfeer. Als de tegels in een strak en ritmisch patroon worden verwerkt, kan de scène zelf worden bepaald.

Random Mix

De combinatie van drie tegels uit een kleurgroep, waarmee een zachte opbouw in aanblik wordt neergezet, zorgt voor een elegant en subtiel effect. Om een meer levendig en expressief effect te bereiken kan de vierde toon van de kleurgroep worden toegevoegd. Die vierde kleurtoon breekt het ritme van de andere tinten, waarmee de architect of de interieurontwerper de ruimte zo dynamisch kan maken als gewenst

Meer functionaliteit

Naast het vlakke oppervlak zijn de Mosa Scenes tegels ook verkrijgbaar met een speciaal microreliëfoppervlak (MR). Deze microreliëftegel is beschikbaar in alle acht kleurgroepen in de grain textuur. Dit microreliëfoppervlak is zo goed als onzichtbaar, maar bezit uitstekende antislipeigenschappen en is goed te reinigen. De eigenschappen van de tegel voldoen aan de regelgeving voor utiliteitsgebouwen en woningen. De tegel is zeer geschikt voor natte ruimtes waar extra grip gewenst is. Met een veilig en duurzaam resultaat.

De Scenes collectie bevat ook accessoires waarmee een functionele en esthetische waarde kan worden toegevoegd aan een complete oplossing. Zo zijn er bijvoorbeeld speciale plinten bij Mosa verkrijgbaar waarmee de wand naadloos in de vloer lijkt over te gaan. Met witte matte of glanzende wandtegels van Mosa wordt de ‘scene’ compleet gemaakt.

Technische eigenschappen

De Mosa Scenes tegels voldoen aan de certificaten EN 14411, BIA en KOMO, CE en ASTM. De tegels worden via een uniek productiesysteem vervaardigd, waardoor er een hoogwaardig, ongeglazuurd product ontstaat

Dit nieuwsbericht is gerelateerd aan het merk Mosa