Voor ambachtelijk vakmanschap van hoge kwaliteit. T: +31 (0)524 22 12 78 E: info@bouwbedrijfhbouwers.nl

Mosa Solids

Solide betekent dat het materiaal sterk is, niet vervormt en dat het zijn intrinsieke waarde behoudt. De collectie Mosa Solids vertaalt dit materiaalkarakter op eigen wijze door robuuste uitstraling en unctionaliteit. In essentie weerspiegelt Solids Mosa’s ambitie om hedendaagse en authentieke keramische oppervlakken te vervaardigen die budgetvriendelijke, alomvattende oplossingen biedt aan architecten en ontwerpers.

Puur keramiek

Dankzij een uniek productieproces heeft elke tegel een eigen textuur en kleuropbouw. Het mengproces en het natuurlijk valgedrag van verschillende korrelgroottes wordt gevat in een tegel. Een combinatie van gesproeidroogd granulaat, fijne en grove vlokken wordt in het proces samengeperst en bij hoge temperaturen gesinterd. Daardoor ontstaat er een tegel die zichtbaar duurzaam is: de oplossing voor intensief gebruik.

De tegels samen vormen een geheel, dat als een keramische huid over het oppervlak wordt geplaatst, of het nu om kleine of grote oppervlakken gaat. Zoals in de natuur zorgen subtiele kleurgradaties voor diepte en een rijke variatie en daarmee voor een levendig en dynamisch oppervlak

Robuuste textuur

Door het productieproces krijgt iedere tegel in de Mosa Solids collectie een eigen textuur. Door de variatie in gesproeidroogde granulaten, fijne en grove vlokken wordt optisch diepte gecreëerd. De tegel kan er zowel zacht als robuust uitzien, al is het oppervlak egaal.

De Mosa Solids collectie bestaat uit twaalf kleuren, gebaseerd op natuurlijke tinten om warmte en diepte aan een vloer, wand of gevel te geven. Iedere tegel bestaat uit een midden en donkere kleurtoon of een midden en lichte kleurtoon. Het tegeloppervlak vormt hierdoor een afgewogen samenspel tussen lichte, midden en donkere tonen.

Zes van de twaalf kleuren zijn natuurlijke basiskleuren: vivid white, clay grey, agate grey, stone grey, basalt grey en graphite black. De andere zes kleuren bieden de mogelijkheid om meer expressieve en kleurintensieve oppervlakken te creëren. Dit zijn de kleuren met een warm karakter: sand beige, deep ochre, rust red, jade grey, forest grey en earth brown

Formaat en afmeting

De Mosa Solids tegels kunnen zowel in kleine als grote ruimtes worden toegepast. De standaardafmeting is 60 x 60 cm. Deze maat is zeer geschikt voor grote oppervlakken en drukbelopen locaties, waar een robuuste tegel beter past. Mosa Solids is hiermee ook een kosteneffectieve oplossing: de natuurlijke overloop van kleur en textuur over de tegels heen heeft het effect dat de afzonderlijke tegels groter lijken dan ze eigenlijk zijn. Kleinere tegelformaten bieden mogelijkheden tot het creëren van diverse patronen. Hierdoor behoudt Mosa Solids ook in kleine ruimtes het dynamische karakter.

Grid en patronen

Patroonopties bieden de mogelijkheid om elke gewenste sfeer te creëren in grote en kleine ruimtes, zowel voor vloeren als wanden. Voor Mosa Solids is als inspiratie een aantal grids ontwikkeld op basis van rechthoekige formaten. Als ondersteuning bij het ontwerp is de Mosa Pattern Generator ontwikkeld, een handige online tool. De architect of ontwerper kan hiermee zelf een patroon ontwerpen, opties vergelijken en de selectie bewaren.

Slijtvast en duurzaam

Mosa Solids biedt de keuze uit twee soorten oppervlakken: vlak en microreliëf (MR). De microreliëfstructuur is ideaal voor locaties met veel verkeer, zoals treinstations en vliegvelden, waar antislipeigenschappen en onderhoudsvriendelijkheid belangrijk zijn. Mosa Solids tegels zijn zeer slijtvast, praktisch en duurzaam.

Dankzij het verfijnde microreliëfoppervlak zijn deze Mosa Solids tegels zeer praktisch voor high traffic locaties waar passende antislipoplossingen vereist zijn. Uit tests is gebleken dat ook bij langdurig intensief gebruik de tegels de goede antislipeigenschappen behouden.

De serie is verkrijgbaar met zowel een vlak als een microreliëfoppervlak. Dit microreliëfoppervlak is voor het oog nauwelijks zichtbaar, maar bezit uitstekende antislipeigenschappen en is goed te reinigen

Totaaloplossing

Met Mosa Solids hebben architecten een totaaloplossing voor vloeren. Bij een uitgekiende keuze van het voegenraster ontstaat een uitgesproken optische dynamiek, waardoor de tegels het oppervlak nauw lijken te volgen. Naast tegels biedt Mosa ook passende accessoires aan als aanvulling op de collectie, zoals traptegels en plinten. Mosa biedt maatwerkoplossingen voor ieder project en voor een esthetisch en praktisch resultaat conform de nationale of lokale richtlijnen.

Dit nieuwsbericht is gerelateerd aan het merk Mosa